De Vrijheidsmaaltijdsoep

 Hoe smaakt Rotterdam als soep? En hoe maak je zelf de Vrijheidsmaaltijdsoep? Chef-kok Pepijn Schmeink van Jack Bean vertelt het je graag én toont je in 4 minuten hoe je de soep zelf thuis kan maken.

De smaak van Rotterdam

De Vrijheidsmaaltijdsoep is gemaakt van Nederlandse ingrediënten uit de omgeving van 010 zoals pompoen, wortel, ui en aardappel uit de Hoeksche Waard en tomaat uit de kassen van het Westland.
 

Van deze soep gaan we samen genieten in Rotterdam met haar stoere haven waar al eeuwen van ver de kruiden binnen komen die inmiddels oer-Hollands zijn, zoals de speculaaskruiden.
 

We eten deze volledig plantaardige soep samen als Rotterdammers en genieten van alle culturen die onze stad rijker maken, net zoals de kerriemix wat voor dat extra beetje swing in de soep zorgt.

Zelf aan de slag

Ingrediënten (3-4 p)

1/2 ui in ringen gesneden
1 el kerriepoeder
1 mespunt speculaaskruiden
1 teentje knoflook in plakjes gesneden
1 el zonnebloemolie
1 wortel in blokjes gesneden (50 g)

1/2 pompoen in blokjes gesneden (150 g)
1 tomaat
3,5 dl groentebouillon
1/2 aardappel geschild in blokjes (60 gr)
1 mais van 1 maiskolf gesneden (40 gr)
evt. wat rode linzen
 

Bekijk de kookvideo voor instructies

video door Joost van der Wiel

De Vrijheidsmaaltijdsoep in Rotterdam is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de bedenkers: 4 en 5 mei comité Amsterdam en Food Cabinet. 

privacybeleid

  • Facebook
  • Instagram